Steeds meer mensen ‘klimmen’ in de elektronische pen en starten hun eigen blog. Best logisch, aangezien bloggen je zowel zakelijk als op het persoonlijk vlak allerlei voordelen kan opleveren!

Aan de keukentafel, je bureau, op het balkon of lekker op de bank. Misschien is dat wel een van de redenen waarom bloggen zoveel mensen aanspreekt: je kunt overal ter wereld, vanaf vrijwel elke locatie en op momenten die jou het best uitkomen, je teksten schrijven!

Bloggen levert je veel meer op dan je denkt

Wat ook je motivatie is, na verloop van tijd, zul je merken dat bloggen jou veel meer oplevert dan je in eerste instantie kunt bedenken. Hieronder zomaar een twintigtal zeer goede redenen om vandaag nog te starten met bloggen!

1. Je leert nieuwe dingen

Door te bloggen, deel je niet alleen je kennis, kunde en inzichten met anderen, maar leer je (vaak zonder dat je er erg in hebt) zelf ook nog eens allerlei nieuwe vaardigheden en technieken.

2. Bloggen is een uitdaging en uitdagingen zijn GOED!

Regelmatig artikelen toevoegen aan je blog, omgaan met negatieve reacties op je teksten, de juiste woorden vinden, je boodschap goed overbrengen, nevendoelen behalen. Het is slechts een selectie van uitdagingen waarmee je als blogger te maken krijgt. Prima, want daarmee kun je mooi jouw eigen wereld vergroten, je kennis uitbreiden en je technieken verfijnen.

3. Je maakt een verschil in het leven van een ander

Hoe klein het plezier ook is dat je anderen doet: je doet het! Door jouw bijdrage, maak je het leven van een ander net iets gemakkelijker, iets vrolijker of creatiever. In het mooiste geval, ben jij de aanleiding voor anderen om zaken anders aan te pakken, inzichten bij te stellen of zelfs het hele leven anders te bekijken.

4. Je bouwt aan je expertise

Door te bloggen breid je jouw kennis over je onderwerp verder uit. Je doet research, krijgt feedback, voert discussies en je zorgt ervoor dat wat je schrijft ook echt gebaseerd is op de correcte feiten en gebeurtenissen.

5. Werken aan je merknaam

Door te bloggen, laat je anderen zien waar je VOORAL mee bezig bent en waar je veel vanaf weet. Hierdoor vergroot je jouw naamsbekendheid en daarmee de kans dat meer mensen jouw naam ‘On top of their minds‘ hebben, wanneer ze op zoek zijn naar informatie of diensten.

6. Nieuwe mogelijkheden creëren

Bloggen creëert nieuwe inzichten en nieuwe ideeën. Door je research, feedback van lezers of gewoon door na te denken over je onderwerp, krijg je automatisch nieuwe ideeën. Deze leveren weer nieuwe stof op voor je blog of misschien zelfs nieuwe diensten of producten voor je bedrijf.

7. Je ontmoet nieuwe mensen

Door te bloggen, kom je in aanraking met nieuwe mensen! Mensen reageren op je teksten, sturen je e-mails of laten reacties achter op  social media. Nieuwe mensen ontmoeten is altijd interessant en kan weer leiden tot zeer intensieve en waardevolle persoonlijke of zakelijke relaties.

8. Je overwint angsten!

De angst om in de spotlight te staan,  te zeggen wat je denkt, om te gaan met  negatieve (of positieve) reacties van anderen. Bloggen kan angsten wegnemen en je leren (nog) steviger in je schoenen te staan.

9. Je documenteert je leven

Een persoonlijk blog bijhouden is alsof je een film van je leven maakt. Je artikelen zijn altijd actueel, hoelang geleden ze ook geschreven zijn. En voor wie de eeuwigheid zoekt: bloggen is waarschijnlijk een van de weinige manier om ervoor te zorgen dat je naam zelfs na 100 jaar niet vergeten zal zijn 😉

10. Je creëert nieuwe mogelijkheden

Wie blogt komt nieuwe mensen tegen, ontwikkelt nieuwe ideeën en daarmee misschien ook weer nieuwe producten. Bedrijfsmatig bloggen kan je persoonlijk meer opleveren dan je vooraf bedacht had en een persoonlijk blog kan je in zakelijk perspectief allerlei nieuwe mogelijkheden opleveren.

11. Je gedachten organiseren

Bloggen kan je helpen de wirwar van gedachten over bepaalde onderwerpen te organiseren. Door je kennis te verwerken in een blog, onderscheid je de relevante van niet-relevante informatie. Je lezers ervaren hetzelfde effect: je schept orde in de wirwar van gedachten die zij (mogelijk) hebben over een bepaald onderwerp of thema.

12. Je verhaal vertellen

Bloggen biedt je de mogelijkheid om jouw verhaal te vertellen en dat kan een behoorlijk verlichtende werking hebben op je dagelijks leven. Van je afschrijven is nog steeds een hele effectieve manier om zowel positieve als negatieve emoties uit je dagelijks leven, te verwerken.

13. Jezelf op de kaart zetten

Met een blog zet je jezelf (en je bedrijf) stevig op de kaart! Bloggers worden door ‘de wereld’ doorgaans gezien als mensen die stevig in het leven staan, gedisciplineerd zijn en niet bang zijn verantwoording af te leggen over hetgeen ze schrijven. L

14. Je kunt geld verdienen!

Bloggen om er financieel beter van te worden, is misschien niet de beste drijfveer, maar het is ook zeker geen onmogelijkheid. Genoeg mensen die met hun blog meer dan een maandelijks inkomen verdienen. Je blog kan natuurlijk wel een uitstekend middel zijn om potentiële klanten aan te trekken of door het gebruik van bijvoorbeeld Adsense of affiliatelinks te verwerken in je blog, een extra zakcentje bij te verdienen.

15. Je wordt beter gevonden in zoekmachines

Meer dan 70% van de bezoekers op deze website, komt via zoekmachines. slechts 30% typt in de browser de domeinnaam in of volgt een link van een verwijzende website. Met elk artikel dat je toevoegt aan je blog vergroot je de aanwezigheid van je website (en dus je bedrijf of jezelf) in de zoekmachines. Je wordt sneller gevonden en daarmee vergroot je de kans op het behalen van doelen die je voor ogen hebt met je blog.

16. Je bespaart op marketingkosten

Bloggen is de meest voordelige manier om je producten of diensten te promoten. Naast het delen van je kennis of inzichten, is het namelijk helemaal geen probleem om zo af en toe ook eens te verwijzen naar producten die op je website te vinden zijn.

17. Bloggen levert nieuwe producten op

Wie blogt, leert bij. Je verwerft nieuwe kennis en krijgt meer inzicht in de behoeften van je doelgroep. Daardoor ontstaan vanzelf nieuwe producten en diensten, waar ook weer nieuwe artikelen over geschreven kunnen worden.

18. Vertrouwen wekken

Wie zijn kennis of expertise deelt met anderen in een blog, wekt vertrouwen. Zeker als je hierbij ook nog eens blogt over een minder populair onderwerp. Zeker websites die behoorlijk statisch zijn en waar vrij weinig aan verandert, dan kun je door het bijhouden van een eenvoudig blog toch laten zien, dat wat er op je website te vinden is, actueel is.

19. Soortgenoten vinden

Door te bloggen, kom je in aanraking met mensen die jouw interesses of inzicht delen en dat kan weer tot interessante of zelfs zeer productieve (zakelijke of persoonlijke) relaties leiden.

20. Bloggen is gewoon heel erg leuk!

Naast alle zakelijke, commerciële, persoonlijke en spirituele voordelen die bloggen heeft, is het vooral LEUK om je eigen geproduceerde teksten terug te zien (en lezen) op een website. Toegankelijk voor miljoenen, maar met in ieder geval 1 trouwe  bezoeker: JIJ ZELF!