Affiliate Marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten via advertentieprogramma’s, ook wel affiliateprogramma’s genoemd. Hierbij wordt een commissie uitbetaald wanneer bezoekers overgaan tot aanschaf van een product of dienst.

Voordeel voor adverteerders en webbeheerders

Affiliateprogramma’s maken het voor adverteerders én webbeheerders makkelijk om de juiste advertenties uit te kiezen en te plaatsen. Voordeel voor de webmaster is dat zij kunnen kiezen uit honderden adverteerders. Voor adverteerders zijn deze programma’s aantrekkelijk, omdat zij alleen advertentiekosten maken, nadat er inkomsten zijn vergaard.

Door de opzet van affiliateprogramma’s is het niet alleen erg lucratief, maar ook kinderlijk eenvoudig om een netwerk van affiliate websites op te zetten.

Met een affiliate website alleen, bent u er nog niet! – Naast het opzetten van een affiliate website (of netwerk van websites) moet ervoor gezorgd worden dat deze websites ook daadwerkelijk gevonden gaan worden. Als affiliate marketeer doet u er verstandig aan regelmatig nieuwe content toe te voegen aan uw website, bijvoorbeeld via een blog of kennisbank.

OPBOUW AFFILIATE WEBSITE

Bij een affiliate website, is het vooral belangrijk dat er een goede balans wordt gevonden tussen het aanbieden van de informatie en de positionering van relevante advertenties.

 • Doelgroep bepalen
  Net als bij een Adsense website, is het heel belangrijk dat men zich richt op een specifieke doelgroep. Hierbij kiest men uiteraard bij voorkeur voor een niche waarin hoge vergoedingen worden betaald.
 • Snelle teksten
  Een goede affiliate website bevat goed geschreven teksten die bezoekers voldoende informeren. Het regelmatig  toevoegen van nieuwe artikelen, is van essentieel belang.
 • Specifieke advertenties
  Vooraf dient men goed na te gaan welke adverteerders men wil gebruiken en hoe pagina’s op een goede manier worden opgebouwd, zodat bezoekers op een natuurlijke manier naar de website van de adverteerder wordt geleid.
 • Google Adsensebeleid
  Een goede affiliate website kan met gemak een compleet maandsalaris opleveren. Echter, men zal dan niet alleen tijdens de opzet, maar vooral tijdens de verdere ontwikkeling de benodigde tijd en energie moeten steken in de website.

Verdienen met Affiliate?

Veel mensen kiezen ervoor om een klein netwerk van websites op te zetten dat zich uitsluitend richt op het vergaren van extra inkomsten door middel van affiliate marketing. Heeft u interesse in zo’n netwerk, dan kan deze van begin tot eind voor u worden ontwikkeld. Hierbij kunt u zelfs het schrijven van de teksten uitbesteden.

Offerte aanvragen

Joomla en WordPress webdesignWEBSITE

Betaalbare websites met Joomla & WordPress

Webshop ontwikkelingWEBSHOP

Stand-alone of geïntegreerde webshop voor Joomla of WordPress.

AFFILIATE

Affiliate marketing in combinatie met Joomla & WordPress

Verdienen met AdsenseGOOGLE ADSENSE

Genereer inkomsten met het Google Adsense programma.