Dagelijks houden miljoenen blogger zich bezig met affiliatemarketing. In hun blogs verwerken ze affiliatelinks naar andere websites waar van alles te doen en te koop is. Wanneer een bezoeker zo’n affiliatelink volgt en een aankoop doet, ontvangt de blogger een klein percentage van het besteedde bedrag.

Ik heb het al eerder geschreven: we zijn met z’n allen een beetje moe en misselijk van al die advertenties die continue om aandacht vragen van onze, toch al overbelaste, hersenen.

Sommigen kunnen de verleiding om te klikken op banners en afbeeldingen prima weerstaan, anderen gaat het minder goed af.

Liever verwerken we informatie waar we naar op zoek zijn en daarbij willen we best geadviseerd worden om onze producten of diensten bij een bepaalde partij aan te schaffen.

[su_service title=”Affiliatelinks” icon=”icon: question” icon_color=”#b11414″ size=”24″]Links die verwerkt zijn in een artikel, verwijzen naar een andere website en waar commissie mee verdient wordt als bezoekers via een affiliatelink aankopen doen.[/su_service]

En daar spelen bloggers prima op in met affiliatemarketing

In plaats van storende banners op hun blog of website te paatsen, kiezen zij ervoor affiliatelinks te verwerken in de informatie die ze bezoekers aanbieden.

Een reisblog kan bijvoorbeeld een artikel schrijven over demeest populaire vakantebestemmingen. Ze vertellen iets over het land, wat er gedaan kan worden, mooie foto erbij en ze verwijzen bezoekers naar een website waar bezoekers een georganiseerde vakantie naar dat land kunnen bezoeken. Goede en betrouwbare informatie aanbieden en daarvoor beloond worden: mooier kan het bijna niet!

Hoe werkt zo’n affiliatelink?

De blogger die zich bezighoudt met affiliatemarketing, zal zich aanmelden bij een affiliateprogramma, bijvoorbeeld TradeTracker.

Via tradetracker vind je een uitgebreid aanbod van allerlei websites die via het platform van TradeTracker willen adverteren. Als blogger kies je de adverteerders uit die passen bij jouw blog.

Affiliatelinks verwerken in je blog

Je krijg vervolgens een affiliatelink en die je verwerk je in je blog. De link bevat een unieke code die past bij jouw bedrijf . Wanneer een bezoeker de website van de adverteerder bezoekt via jouw affiliatelink, dan wordt de code geregisteerd in de affiliatesoftware.
[bctt tweet=”Een link naar een website die geld oplevert! #affiliatelink” username=””]

Doet de bezoeker een aankoop (hij boekt bijvoorbeeld een vakantie). Dan wordt dit ook weer via de affiliatecode geregistreerd en ontvang de webmaster een bepaald percentage van het bedrag dat de klant heeft betaald voor de reis.

Betaalt mijn bezoeker dit?

Nee, het bedrag dat jij verdient, wordt betaald door de adverteerder en niet door jouw bezoeker. Bedrijven boeken deze kosten meestal als advertentiekosten. Voor hen is affiliatemarketing veel voordeliger dan adverteren, omdat er alleen hoeft te worden betaald wanneer er daadwerkelijk iets wordt verkocht.

Is affiliatemarketing booming business?

Affiliatemarketing is populair en wordt wel eens gepresenteerd als een snelle manier van geld verdienen via het internet. Dat is het absoluut niet. Het is behoorlijk arbeidsintensief en het gaat (zeker in het begin) vaak om kleine bedragen.

Wie een druk bezocht blog heeft en op een natuurlijke manier affiliatelinks verwerkt in zijn of haar teksten, kan er echter een leuk zakcentje mee verdienen.

Meer weten?

In het artikel ‘Wat is affiliatemarketing‘ lees je meer over hoe affiliatemarketing werkt en hoe je ermee kunt starten.