De gemiddelde smartphone gebruiker heeft tussen de 40 en 70 apps op zijn of haar mobiele vriendin geïnstalleerd. Van al die apps gebruiken we er gemiddeld slechts 4 of 5  regelmatig. de rest hangt er een beetje bij.

We zijn zo gewend geraakt aan het downloaden van apps, dat we er eigenlijk niet meer bij stilstaan. Je hoort wat, ziet iets of een vriend vertelt je erover en HUP, je hebt er weer een app bij. Tot het moment dat je jezelf zuchtend afvraagt of je al die apps echt wel nodig hebt.

[su_service title=”APP FATIGUE” icon=”icon: question” icon_color=”#b11414″ size=”24″]App fatigue is een langzaam opgebouwde weerstand tegen het (alweer) downloaden van een nieuwe app.[/su_service]

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken.

Last van app fatigue?

Wie toch de lol van het downloaden en uitproberen van nieuwe apps wil bewaren, kan met een paar simpele tips weer wat app leven in de brouwerij brengen

  1. Zoek uit hoeveel apps je eigenlijk op je telefoon hebt. Dat zullen er vast meer zijn dan je denkt. Kijk ook op plaatsen buiten je app overzicht!
  2. Verwijder genadeloos alle apps die je langer dan een jaar niet hebt gebruikt. Jezelf niet voorhouden dat ‘Ze toch wel handig zijn’, want als je ze een jaar niet hebt gebruikt, ach need I say more?!!
  3. Verwijder apps die allemaal hetzelfde doen. Heb je echt alle vijf die vertaal apps nodig, terwijl je er slechts 1 regelmatig gebruikt?
  4. Wees kritisch bij het installeren van nieuwe apps. bedenk dat veel apps in combinatie met een website worden aangeboden. Websites die vaak zo mobielvriendelijk zijn dat je er helemaal geen app voor nodig hebt. Bezoek eerst de website en besluit daarna pas of je ook de app wilt downloaden.

We willen graag bijblijven en meedoen met de wereld. Het gevoel hebben dat ons niets ontgaat en we op elk moment mee kunnen praten over wat er leeft in digi-world.
[bctt tweet=”Ook zo’n last van App Fatigue? #appfatigue” username=””]

App fatigue herinnert ons eraan dat niet alles interessant is en leert ons kritisch te kijken naar de zooi die we soms binnenhalen op onze smartphone. In die zin is het dus een positief verschijnsel.

Succes met het opruimen van al je overbodige apps!