Snel een back-up maken van je complete webhosting, is binnen DirectAdmin een klus van 3 klikken. Bij het maken van zo’n back-up wordt alles meegenomen in de back-up: databases, e-mailaccounts en natuurlijk alle mappen en bestanden die gerelateerd zijn aan je website.

Een back-up gemaakt via het DirectAdmin beheerpaneel kan eenvoudig gebruikt worden om je hele webhostingaccount te verhuizen van de ene naar de andere server. De nieuwe server zal dan wel een DirectAdmin besturingssysteeem moeten hebben.

Het maken van een back-up

Log in op het beheerpaneel van DirectAdmin en klik in het eerste blok onder ‘Your account‘ op de link ‘Create/Restore Backups‘.

Back-up via DirectAdmin

Laat bij voorkeur alle opties ingeschakeld staan

Op de pagina die vervolgens verschijnt, kunt u aangeven welke onderdelen er meegenomen moeten worden in de back-up. Geadviseerd wordt om hier alle opties ingeschakeld te laten.

Voor het maken van de back-up, klikt u onderaan op de link \Create back-up’. Er verschijnt een melding dat de back-up is toegevoegd aan de wachtrij en doorgaans zal het niet meer dan 5 minuten duren tot de back-up is gemaakt.

Wanneer het systeem klaar is met het maken van de back-up, ontvangt u hiervan via e-mail bericht. U kunt dit bericht ook teruglezen via de link ‘Message system’ dat u rechts bovenaan in uw hostingpaneel kunt vinden.

systeemberichten directadmin-back-up

Systeemberichten worden ook naar uw e-mailadres gestuurd.

Let op: totdat u deze e-mail ontvangt, doet u er verstandig aan geen wijzigingen aan te brengen binnen uw hostingaccoun of uw website. Dit leidt er meestal toe dat de back-up wordt onderbroken en er een foutmelding ontstaat. Ook bij het falen van de back-up, ontvangt u hierover een bericht via e-mail.