De zoektocht naar een geschikte WordPress theme voor je nieuwe website, begint vaak bij de zoekmachine van Google en eindigt vrijwel altijd bij één van de twee beste aanbieders van WordPress (en Joomla) themes: Envato en Templatemonster.

Een geschikt theme vinden is, zeker als je voor het eerst een website bouwt, is niet altijd even eenvoudig, Waar let je wel  op? Wat krijg je als je een theme aanschaft en wat krijg je NIET? Wat als je hulp nodig hebt of aanpassingen wilt doen aan de theme? Kan dat allemaal en hoe werkt dat dan?

Wat maakt deze aanbieders zo bijzonder?

Ondanksdat beide websites honderden themes en templates aanbieden, bouwen zij deze niet zelf. Het zijn als het ware marktplaatsen waar professionele aanbieders hun themes kunnen aanbieden.

Dat gaat echter onder strikte voorwaarden en dat maakt het juist voor klanten aantrekkelijk een theme bij Envato of Templatemonster aan te schaffen.

Kwaliteit, support en een redelijke prijs

Vrijwel alle templates bij Templatemonster kosten rond de 75 dollar. Bij Envato ligt de gemiddelde prijs iets lager, zo’n 60 dollar. Een redelijke prijs voor een theme waar alles op en aan zit.

Bij de prijs is altijd een supportperiode van 6 maanden inbegrepen. In deze periode kun je gebruik maken van het supportforum waar de ontwikkelaars van de theme zelf antwoord geven op allerlei vragen.

Je kunt ervoor kiezen deze supportperiode te verlengen, zodat je ook in de toekomst updates van het theme kunt downloaden. Dit is echter geen verplichting en wat mij betreft niet altijd noodzakelijk.

Ben je op zoek naar een geschikte template voor je website, neem dan absoluut eens een kijke bij Envato of Templatemonster. Het zijn niet voor niets de twee grootste en populairste aanbieders van WordPress themes en Joomla templates.