Een blogbooster is een kort artikel dat bedoeld is om de lezer snel en beknopt antwoord te geven op een specifieke vraag. De structuur van een blogbooster is eenvoudig opgezet en de tekst is makkelijk en door iedereen goed te begrijpen.
Het idee van de Blog Booster Marathon ontstond in 2015, nadat ik eerder voor een klant de opdracht had gekregen om in korte tijd een serie artikelen te schrijven. Het doel dat we voor ogen hadden, was om content te creëren waar vanuit het blog naar gelinkt kon worden.
In een artikel over bijvoorbeeld het ontstaan van de maan, kunnen termen gebruikt worden die niet iedereen dagelijks gebruikt. Ook biedt zo’n artikel niet altijd de ruimte om vragen die de lezer eventueel stelt tijdens het lezen, te beantwoorden.
Door dergelijke termen te linken aan een kort artikel waarin ze nader worden uitgelegd, bied je niet alleen je bezoekers extra infrmatie aan, maar breid je op hetzelfde moment je blog of website uit met nieuwe content.
BlogBoosters kun je schrijven om bijvoorbeeld bepaalde termen te verklaren, Ook zijn ze prima geschikt voor het uitwerken van bepaalde voorbeelden en kun je blogboosters gebruiken om eventuele vragen die lezers zich mogelijk stellen tijdens het lezen van een artikel, op voorhand te beantwoorden.
Daarnaast zijn blogboosters, de naam zegt het al, ideaal om in korte tijd he blog uit te rbeiden met relevante content. Hierdoor zal je website nog beter vertegenwoordigd zijn in de zoekmachines.
De structuur van een blog booster
Die is bij voorkeur zo simpel als mogelijk!
Een korte inleiding, gevolgd door de kern van het artikel, indien mogelijk een voorbeeld en een afsluiting van hooguit twee regels. Om het artikel visueel wat kracht mee te geven, wordt er een passende afbeelding bij het artikel geplaatst.
Hoe pak je het schrijven van een Blog Booster aan?
Voorafgaand aan de start van de blog booster marathon heb ik eerst op een kladblaadje een reeks woorden, termen en vragen geschreven die bij mij opkwamen. De enige twee criteria diet ik hanteerde, was dat ze allemaal op de één of andere manier interessant voor mijn lezers moeten zijn en moeten aansluiten op de aard van mijn online activiteiten.
Vervolgens heb ik de lijst opgedeeld in categorieën en een volgorde bepaald voor het schrijven van de artikelen. En dat was eigenlijk de hele voorbereiding.
De informatie die ik verwerkte in de artikelen was voornamelijk gebaseerd op eigen kennis, waardoor het schrijven van de artikelen me redelijk gemakkelijk afging. Bij sommige blogboosters ging er zelfs meer tijd zitten in de opmaak van het artikelen en het maken van een afbeelding,dan aan het schrijven van het artikel.
Wat is het doel van een BlogBooster?
Met de eerste Blog Booster Marathon (2015) wilde ik lezers motiveren om zelf aan de slag te gaan met bloggen. De meeste artikelen gaan dan ook over allerlei zaken die met bloggen te maken hebben.
In de Blog Booster van 2017 wilde ik vooral content creëren waar ik vanuit andere artikelen naar kan linken. Antwoord op eenvoudige, maar zeer relevante vragen kunnen mijn lezers dan gewoon op mijn website vinden.
Hoeveel tijd gaat dat me kosten?
Het schrijven van een blogbooster zal in het begin even lastig zijn. Je moet immers zo kort en concreet als mogelijk de informatie verwerken in de blogbooster.
Na verloop van tijd zul je daar echter een handigheid voor ontwikkelen en kost het schrijven van een blogbooster je hooguit 15 tot 30 minuten.