Deze foutmelding kun je tegenkomen, wanneer je de tab ‘Installeer van web’ wilt gebruiken en activeren. Via deze tab kun je snel en eenvoudig extensies direct installeren via de Joomla Extensions Directory (JED).

Je bespaart jezelf een hoop tijd, omdat je niet eerst naar de JED te gaan en vervolgens naar de website van de ontwikkelaar van een extensie om de extensie die je wilt gebruiken, te installeren. Je kunt vanuit je eigen Joomla beheerpaneel zoeken naar een extensie en deze direct installeren.

allow_url_fopen

Om dit mogelijk te maken, moet jouw website verbinding maken met een server en vanaf die server worden vervolgens bestanden op jouw server geïnstalleerd. Niet elke hostingprovider staat deze mogelijkheid toe. Vaak (onterecht) wordt als reden opgegeven dat dit onveilig zou zijn. Stuur je hostingbedrijf even een mailtje met het verzoek de ‘allow_url_fopen’  in te schakelen.

Mochten ze dit niet willen, dan is er geen manier om dit te omzeilen en zul je het zonder de tab ‘Installeer van web’ moeten doen of je website bij een host onderbrengen die wel de allow_url_fopen heeft ingeschakeld.