Om een website online te krijgen is een combinatie van verschillende codes nodig. Die codes worden in een bestand geplaatst en wanneer iemand je website bezoekt, haalt de webbrowser razendsnel de benodigde informatie uit allerlei bestanden en verschijnt er jouw prachtige website.

De term CSS staat voor Cascading Style Sheets en zorgt voor de opmaak van elementen op je website. Zonder de CSS-code zal je website eruit zien als een kale witte pagina met aleen teksten en afbeeldingen.

HTML en CSS

Cascade Style Sheets werken nauw samen met andere codes in je website bestanden, zoals HTML. HTML-code zorgt voor de structuur van een pagina en kan in zeer beperkte vorm ook de opmaak van teksten verzorgen. Een woord dat vertgedrukt is bijvoorbeeld, kun je simpel met HTML-code regelen.

Wil je echter dat alle paginatitels vetgedrukt worden weergegeven, dan verwerk je dat met een code in een CSS-bestand. De code zorgt er dan voor dat alle kopteksten binnen je website vetgedrukt worden weergegeven.

In een CSS-bestand worden dus de opmaak van specifieke elementen verwerkt.
[bctt tweet=”Maak je website mooi met Cascading Style Sheets (CSS)” username=””]

Voordeel van CSS

Het grootste voordeel van  CSS is dat je niet elke pagina apart hoeft te stylen. Kopteksten in een bepaald lettertype of onderlijnd? Met CSS kun je het regelen. Dit kan voor de hele website of voor bepaalde elementen op je website.