Ik maak nu al een tijdje gebruik van Gmail Suite, waarmee ik overzichtelijk alle e-mail kan inzien op computer, laptop en mijn smartphone. Daarnaast heb ik een account voor Google Analytics, Google AdSense, Google Adwords, een YouTube kanaal en Joost mag weten bij welke Google accounts mijn naam nog meer vermeld staat.

Daarnaast heb ik in de loop der jaren verschillende e-mailaccounts gebruikt: zowel van Hotmail als Gmail. Ook heb ik Facebookpagina’s en Twitteraccounts gemaakt voor een aantal andere websites die ik beheer, bijvoorbeeld Reistijger.nl. Het gekke is, en dat zal je vast bekend voorkomen: met de meeste doe ik he-le-maal niks!

Bezem uit de kast

Door al die verschillende accounts heb ik eindelijk eens flink de bezem doorheen gehaald. In een poging alle GMail accounts die niet verbonden zijn aan WEBSE rigoureus te verwijderen, heb ik echter iets te enthousiast gebezemd. Als gevolg van deze opruimingsactie  is het YouTube kanaal met alle video’s uit de basiscursus Joomla nu hartstikke foetsie!

Oeps….

Nou ja, vooruit: Joomla 4 komt er aan en die cursussen moeten dan sowieso worden aangepast. Veel video’s hadden nog het Joomla-Online stempel en daar wil ik na bijna 2 jaar WEBSE ook wel eens vanaf.

Wat blijft over?

Ik heb nog een Reistijger Instagram account  en de Reistijger Facebook page blijft bestaan. ook het Reistijger Twitter account blijft bestaan. Daar gaan we wat leuks mee doen, maar dat duurt nog even. Nu alvast volgen mag natuurlijk gewoon.

Ook grote schoonmaak houden?

Heb je net als ondergetekende ook enthousiast allerlei accounts aangemaakt waar je bij nader inzien toch niets mee doet, dan vind je hier de aanwijzingen hoe je snel en effectief de bezem door de kast kunt halen:

Komen de video’s terug?

De video’s die nu niet meer bereikbaar zijn, zullen niet terug worden geplaatst. Joomla 4 staat op stapel en dat is een mooi en noodzakelijk moment om de cursus te updaten en van gloednieuw materiaal te voorzien.