Wie besluit het internet in te zetten voor zijn toekomstige inkomen, is vaak geneigd zich eerst te richten op het grote plaatje, voordat men met de details aan de slag gaat. Onverstandig, aangezien we allemaal weten dat het juist de details zijn die vaak het verschil maken.

Hoe groot is GROOT?

Groot zijn wensen zoals: Nummer 1 in Google worden, de beste, de grootste, de mooiste of de meest populaire. Mooie uitgangspunten,maar vrijwel nooit vanaf de eerste dag realistisch.

Begrijp me goed: groot DENKEN is uitstekend!

Door groot te denken blijf je de mogelijkheden van de markt waarin je opereert voor ogen houden en onderzoeken. GROOT denken zorgt er ook voor dat je bereid bent om echt elk facet van de onderneming ter discussie te stellen, immers: werk is nooit af en het kan altijd beter!

Wie groot denkt, sluit bij voorbaat weinig uit. Kinderen zijn vaak de beste grootdenkers. Zien in alles mogelijkheden en hebben dromen en wensen die zóóóóó groot zijn, dat wij ze als volwassen soms met moeite kunnen volgen.

Af en toe een beetje kinderen denken, is uitsteken, zolang je in de uitvoering begint en blijft werken aan de details.

Groot DOEN is smeken om problemen!

Niet alleen is is groot DOEN minder verstandig, het is ook nog eens behoorlijk tijdrovend.

Het zorgt er voor dat het gewicht van je inspanningen vaak op een plaats komen te liggen, waardoor andere worden verwaarloosd en soms zelfs helemaal uit je gezichtveld verdwijnen. Je ziet minder nieuwe mogelijkheden en je bent zo bezig met groot DOEN dat de kleine, oh zo belangrijke details, je steeds minder opvallen. Kom je op een punt dat je ze opeens wel ziet,dan is vaak het kwaad al gedaan.

Maak het grote ietsjes kleiner

Maken we deze termen wat kleiner,dan komt het al wat dichter in de buurt van de werkelijkheid: Nummer 1 in Google worden zou dan bijvoorbeeld ‘Goed gevonden worden in Google’ kunnen worden, waarbij je in plaats van een hele website vindbaar probeert te maken, je energie richt op een of twee belangrijke pagina’s van je website.

De beste of grootste worden kan dan verkleind worden naar een veel makkelijk te bereiken doel, zoals : een goed en fraai product bieden en jezelf profileren op een manier die onderscheidend is.

Wie grote doelen voor ogen heeft, gaat op zoek naar de meest belangrijke en elemenatire onderdelen en gaat daar vervolgens mee aan de slag.

Een voorbeeld uit de praktijk

Eén van mijn nieuwe klanten, mailde mij drie of vier weken nadat zijn nieuwe website was opgeleverd met de mededeling dat hij zijn mailsysteem wilde automatiseren.

Hij wilde dat wanneer mensen zich aanmelden voor de nieuwsbrief ze automatisch een mailtje ontvangen met een bedankje en een linkje naar een promotiepagina. Prachtig idee, maar toen ik hem vroeg hoeveel inschrijvingen hij gemiddeld per dag kreeg, bleken dat er hooguit 2 of 3 per week te zijn.

Ik stelde hem voor dat automatiseren even uit te stelen tot er wat meer inschrijvingen binnen zouden rollen. De tijd en energie die het kost om het automatiseren te implementeren, zou hij kunnen gebruiken om aandacht te besteden aan de vraag; “Hoe zorg ik ervoor dat mensen zich uberhaupt inschrijven voor mijn nieuwsbrief’.

Het is zo verdraaid verleidelijk om dat wat je denkt dat er moet gebeuren ook gelijk te doen, terwijl het in de praktijk vaak aankomt op kleine dingen heel goed doen, snel kunnen omschakelen en er zeker van zijn dat wat je doet ook echt goed is voor je hele onderneming.