Ben je van plan er eens lekker uit te gaan, dan kun ervoor zorgen dat iedereen die jou een mailtje stuurt, auatomtisch bericht krijgt dat je op vakantie bent. Een vakantiebericht kan worden vergeleken met een autoresponder en werkt vrijwel op dezelfde manier. Het enige verschil is, dat er in een vakantiebericht een periode wordt gespecificeerd. In dt artikel lees je hoe je een vakantiebericht kunt instellen.

Vakantiebericht instellen

Log in op het beheergedeelte van het DirectAdmin beheerpaneel. Klik in het tweede blok ‘E-mail management‘ de  optie ‘ Vacation message’ aan. Op de pagina die je vervolgens te zien krijgt, klik je links bovenaan op ‘Set vacation message’.  Je krijgt dan de volgende pagina te zien:

vakantiebericht instellen

Instellen van een vakantiebericht

Vul de benodigde velden in. zoals beschreven in de tekst voor het aanmaken van een autoresponder. Aan het eind van het bericht heb je de mogelijkheid een periode te specificeren. De servertijd geeft de actuele tijd van de server aan en die wordt gebruikt voor het bepalen van het tijdstip waarop het bericht wordt verstuurd.

Na het invullen van alle benodigde velden, klik je op ‘Create’ en je vakantiebericht is ingesteld. Je kunt desgewenst voor elk e-mailadres in je account een apart vakantiebericht aanmaken.