Op een categoriepagina’s breekt WordPress na een aantal tekens de introductie van een post af. Er verschijnt dan netjes een link naar het hele artikel. Wil je dit effect bereiken op een stuk tekst dat je bijvoorbeeld op een pagina gebruikt, dan kan dat door een lees-meer blok in te voeren.  In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen

Lees-meer link invoegen

Het plaatsen van een lees-meer link gaat via een apart blok. Nadat je de introductie hebt geschreven, maak je een nieuw blok aan en kies je voor de optie ‘Meer’ die te vinden is onder ‘Lay-out elementen’.

Lees meer link Gutenberg

Heb je dit gedaan, dan wordt er een lees-meer blok toegevoegd, waarvan je de tekst ‘Lees verder‘ eenvoudig zelf kunt aanpassen. De tekst die na dit lees-meer blok wordt geschreven, zal zichtbaar worden, zodra de lezer op de lees-meer link klikt.

Lees-meer blok verwijderen

Wil je het lees-meer blok verwijderen, klik dan het blok aan, klik op de instellingen en selecteer ‘Verwijder dit blok’.

Meer weten over WordPress?

In de WordPress kennisbank vind je meer korte en handige tutorials over het werken met WordPress! Bekijk hier de nieuwste tutorials…