Als u een foutmelding krijgt bij het installeren van een Joomla-extensie, dan wordt deze in veel gevallen veroorzaakt doordat de FTP-laag niet is ingeschakeld. Mogelijk heeft u deze uitgeschakeld of zijn de gegevens niet correct ingevuld.

Foutmelding bij ingeschakelde FTP-laag

Het kan ook zijn dat de foutmelding verschijnt wanneer u de FTP-laag wel heeft ingeschakeld, terwijl dit op uw server helemaal niet nodig is! Op de servers van Joomla-Online is het inschakelen van de FTP-laag niet nodig.

FTP-laag inschakelen

Is op uw server de FTP-laag nodig om extensies te kunnen installeren, dan kunt u de benodigde gegevens invullen op het tabblad ‘server‘ in de Algemene Configuratie van Joomla.

Het kan zijn dat u hierbij het probleem tegenkomt dat u de wijzigingen in de Algemene Instellingen niet kunt opslaan. In dat geval zult u de FTP-gegevens handmatig via het configuration bestand moeten invoeren.

Het configuration.php bestand handmatig wijzigen

Download het configuration.php bestand naar uw computer en open deze met kladblok. Zoek hier naar de regels waar de FTP gegevens moeten worden ingevuld en vul deze in op de juiste plek.

Sla het bestand op en upload deze naar uw server. Let op: maak eerst een back-up van uw oude configuration.php bestand voor het geval er iets mis gaat.