Deze foutmelding verschijnt meestal wanneer u via de Joomla installer een bepaalde extensie probeert te installeren. Net als bij veel foutmelding, kunnen ook hier verschillende oorzaken zijn.

 • Het bestand dat je probeert te installeren, moet eerst worden uitgepakt;
 • Je probeert een extensie te installeren die niet geschikt is voor jouw versie van Joomla;
 • De paden van de logs of /tmp map zijn niet correct ingesteld;
 • Bepaalde mappen op je server zijn niet schrijfbaar;
 • De gegevens van de FTP laag (indien ingeschakeld) zijn niet correct;

Oorzaken en oplossingen

 1. U probeert een ZIP-bestand te installeren dat eerst nog uitgepakt moet worden.
  Oplossing: Pak eerst het ZIP-bestand uit in een apart mapje op je computer. Asl daar meerdere ZIP-bestanden in staan, was dit waarschijnlijk de oorzaak. Je kunt nu opnieuw proberen de extensie te installeren door het juiste pakketje te selecteren.
 2. U probeert een extensie te installeren die niet geschikt is voor uw versie van Joomla.
  Oplossing: Niet alle extensies kunnen in elke versie van Joomla gebruikt worden. Zorg ervoor dat de extensie die u wilt gebruiken, geschikt is voor de Joomla versie waarmee u werkt. Controleer dit op de website van de ontwikkelaar of via de Joomla Extension Directory.
 3. De paden van de TMP en/of LOGS map zijn niet correct ingevuld in de configuratie van Joomla.
  De paden van de tmp- en logsmap kunt u controleren en correct instellen in het configuration.php bestand op de server of via de Algemene Instellingen via de Joomla backend.
 4. Mappen op je server zijn niet schrijfbaar
  Wanneer je een extensie installeert, worden er bestanden naar je server geplaatst. De installatieprocedure zorgt ervoor dat alle bestanden op de juiste plek terechtkomen. Om dat te kunnen doen, moeten sommige mappen op je server schrijfbaar zijn. Wanneer dit niet het geval is, zal Joomla niet in staat zijn de bestanden te uploaden en verschijnt deze foutmelding. Tip: zoek een hostingbedrijf dat gebruik maakt van suPHP. Met suPHP heb je geen last van mappen die niet schrijfbaar zijn. (Op servers van Joomla-Online wordt gebruik gemaakt van suPHP)
 5. Gegevens van FTP zijn niet correct
  Heb je de FTP laag ingesteld, dan kan deze foutmelding verschijnen, wanneer de FTP-gegevens niet correct zijn. Ook komt het voor dat, wanneer de FTP-laag is ingeschakeld, terwijl dit niet nodig is, de foutmelding ook verschijnt.