Wanneer je bezig bent aan een artikel, kun je vrij eenvoudig een enkele afbeelding toevoegen aan het artikel. Je kunt zelfs meerdere afbeeldingen tegelijk uploaden. Je kunt ze dan echter niet in verschillende mapjes plaatsen. Dat kan wel als je de afbeeldingen upload via mediabeheer. In dit artikel zie je hoe dit het best kunt aanpakken.

Wil je de afbeeldingen uploaden in een aparte map, maak dan eerst even een mapje aan in mediabeheer. Een nieuwe map aanmaken via een artikel is niet mogelijk.

Ctrl + A of Ctrl + muis gebruiken

Om meerder afbeeldingen te uploaden naar de hoofdmap in mediabeheer, hoef je alleen maar de CTRL-toets ingedrukt te houden bij het selecteren van de afbeeldingen op je computer. Ga dus naar mediabeheer, klik op ‘Uploaden’, houd de CTRL-toets ingedrukt en selecteer met je muis een aantal afbeeldingen. Klik op de actieknop ‘Uploaden’ en na enige tijd zijn de afbeeldingen terug te vinden in mediabeheer.

Meerdere afbeeldingen uploaden in een artikel

Deze werkwijze werkt exact hetzelfde, alleen is het niet mogelijk om een nieuwe map aan te maken, wanneer je werkt in een artikel (dus via de editor).