Wie een blog bijhoudt, zal doorgaans de artikelen willen publiceren in de volgorde waarin ze verschijnen, maar dit hoeft niet. Je kunt, als je dit wilt, de volgorde aanpassen van de artikelen op verschillende soorten pagina’s in Joomla.

Standaard worden artikelen weergegeven in de volgorde waarin ze zijn aangemaakt. Het laatst aangemaakte artikel verschijnt als eerste artikel op een blogpagina.

Wil je dit aanpassen, dan heb je de volgende mogelijkheden:

  1. Artikelen weergeven op alfabetische titel volgorde, oplopend: van A tot Z;
  2. Artikelen weergeven op alfabetische titel volgorde, teruglopend: van Z tot A,
  3. Van oud naar nieuw: de oudste artikelen worden het eerst getoond;
  4. Van nieuw naar oud: de nieuwste artikelen worden het eerst getoond;
  5. Artikelen met de meeste hits worden als eerst weergegeven;
  6. Artikelen met de minste hits worden als eerst weergegeven;
  7. Volgorde ‘speciale artikelen’ aanhouden;
  8. Volgorde aanhouden zoals ingesteld in artikelbeheer.

Waar vind je de volgorde instellingen?

Wanneer je een categorie blogpagina aanmaakt, dan moet je hiervoor een menulink maken. In de configuratie van die menulink (categorie blog pagina) vind je een aantal tabbladen, waaronder het tabblad ‘Blogweergave’. Op dit tabblad kun je de volgorde van de artikelen uit de door jou gekozen categorie bepalen.

De volgorde van artikelen geheel zelf bepalen

Wil je een aantal artikelen uiteen categorie in een bepaalde volgorde weergeven, dan kun je hiervoor het best gebruikmaken van de optie ‘Volgorde artikelbeheer’.  Kies in dat geval op het tabblad ‘Blogweergave’ achter de optie ‘Artikelen volgorde’ voor de optie ‘Volgorde artikelbeheer’.

Wanneer je hiervoor kiest en de instelling  hebt opgeslagen, moet je in artikelbeheer nog wel even de volgorde van de artikelen instellen.

Volgorde van artikelen in artikelbeheer aanpassen

Het aanpassen van de artikelvolgorde in artikelbeheer, is alleen zinvol als je in de instellingen van de categorie blogpagina, gekozen hebt voor ‘Volgorde artikelbeheer’. In dat geval zal het blog de artikelen weergeven in dezelfde volgorde als die van artikelbeheer.