Tijdens de Blog Booster Marathon sta ik rond 9.00 op. In Nederland is het dan 06:00 en ligt het gros van de mensen die mijn artikel gaan lezen nog lekker te snoezen. Ik pak eerst een frisse douche, maak me mooi en plof daarna op de bank met een kop instantkoffie en het lijstje met 63 titels voor de Marathon.

Een keuze is de voorgaande dag al gemaakt – direct na het schrijven van mijn laatste artikel- maar toch ga ik even na of het onderwerp van vandaag ‘goed voelt‘. Als dat zo is, noteer ik wat gedachten op een kladje, prop vervolgens mijn laptop in mijn rugzak en zet koers naar mijn favoriete koffietentje.

Meestal besteed ik 2 tot 3 uur aan het schrijven van het artikel. Om 13:00 wacht een groep enthousiaste kleuters op me voor hun dagelijkse Engelse les, dus rond 12:30 onderbreek ik mijn schrijfproces en fiets ik naar de klas. Tussen 14:00 en 15:00 heb ik een uurtje vrij en in dat uurtje loop ik de spelling na en maak ik de afbeelding bij het artikel.  De volgende groep kleuters, wandelt om 15:00 mijn klas binnen, dus weer even een onderbreking. Om vier uur lees ik het artikel nogmaals door, waarna ik het publiceer op deze website.

Met 63 titels geen gebrek aan stof om over te schrijven. Maar wat kun je doen, wanneer je echt even niet weet waar je volgende blogpost over moet gaan

Voorspel!

Ik ben echt een go-with-the-flow persoon en heb weinig op met rituelen. Toch helpt het hierboven beschreven ritueel mij bij het in de stemming komen voor het schrijven van mijn volgende artikel. Schrijven in de ochtend gaat mij beter af dan laat op de avond en schrijven buitenshuis ervaar ik als veel prettiger dan thuis achter mijn bureau. Probeer jouw ritueel te vinden en houd vast aan wat jou in de juiste stemming brengt.

Zorg dat je een lijstje hebt

Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar mijn beste ideeën komen bijna altijd op momenten dat ik met iets heel anders bezig ben en echt geen tijd heb om over mijn nieuwste hersenspinsel na te denken. Ik pak in zo’n geval mijn telefoon en type het idee als notitie. Later, wanneer het mij beter uitkomt, besluit ik of dat geweldige idee echt wel zo geweldig is en als dat het geval is, ga ik ermee aan de slag of schrijf ik het op mijn to-do lijstje.

Bezoek gerelateerde blogs

Wil je weten wat hot of trendy is, bezoek dan blogs die gerelateerd zijn aan het onderwerp waarover jij graag schrijft. Prima manier om inspiratie op te doen en feeling te houden met wat er op jouw vakgebied interessant is.

Pak de krant erbij!

Haal inspiratie uit het nieuws van die dag. Zelfs als de kans groot is jouw onderwerp geen nieuwswaarde bevat en de kans klein is dat er aan jouw onderwerp gerelateerde artikelen te vinden zijn. Inspiratie kan uit onverwachte hoeken komen en de krant biedt wat dat betreft voldoende hoeken!

Vraag je bezoekers wat ze willen weten

Plaats een poll op je blog, lees de comments nog eens door of stuur een mailing naar je bezoekers met de vraag waarover jouw volgende blogpost moet gaan. Zeker weten dat je niet één, maar veel meer nieuwe titels aan jouw titellijstje kunt toevoegen.

Gebruik Google Alerts

Een handige manier om te achterhalen waar iedereen vandaag en morgen over praat, is Google Alerts. Voer een aantal termen in Google Alerts in en je ontvangt automatisch een melding van Google, wanneer er nieuwe interessante content op het internet verschijnt dat gerelateerd is aan jouw ingevoerde termen.

Gebruik je back-up

Sommige bloggers schrijven hun blogs dagen voordat ze deze publiceren, ik geef de voorkeur aan schrijven en publiceren op dezelfde dag. Voor de Blog Booster Marathon best een pittige uitdaging om elke dag met een artikel op de proppen te komen, maar goed, dat was ook de bedoeling!

Ik heb één artikel achter de hand dat ik bewaar voor het moment waarop ik echt geen inspiratie of energie heb of  aan meer belangrijke verplichtingen moet voldoen. Tijdloos geschreven, vlak voor aanvang van de Blog Marathon en op een moment dat ik overliep van inspiratie. Nee, tot nu toe heb ik het artikel niet hoeven te gebruiken 🙂

Denk (of dagdroom) wat vooruit

Vandaag geen kleuters om Engelse les te geven, dus mijn artikel staat lekker vroeg online. Ik bestel nog een kop koffie en trakteer mezelf op een tosti. Dan rustig eens het lijstje met 63 titels bekijken en beslissen waar mijn volgende artikel over gaat.