Het kan voorkomen dat je bij het installeren van Joomla op je computer, tegen het vervelende probleem oplopen dat de installatie bij de laatste stap (meestal het aanmaken van databasetabellen), blijft hangen. In dit artikel een mogelijke oplossing!

Het kan voorkomen dat  je bij het installeren van Joomla op je computer, tegen het vervelende probleem oplopen dat de installatie bij de laatste stap (meestal het aanmaken van databasetabellen), blijft hangen. In dit artikel een mogelijke oplossing!

Het installeren van Joomla op je lokale computer vergt exact dezelfde stappen als de installatie op een server. Echter, je zult wel een programma moeten gebruiken dat het mogelijk maakt Joomla op de computer te gebruiken.

Het meest gebruikte programma hiervoor is XAMPP. Met XAMPP boots je als het ware de omgeving van een server na op je computer. XAMPP is gratis en kun je hier downoaden. Een stap voor stap instructie over het installeren van Joomla op XAMPP vind je hier

Installatie blijft hangen tijdens het installeren.

Mocht je tegen het vervelende probleem oplopen dat bij een van de laatste stappen de installatie blijft hangen, dan kan het zijn dat je een kleine aanpassing moet doen in de bestanden van XAMPP.

Oplossing

Ga op je computer naar de folder waarin XAMPP is geïnstalleerd. Meestal is dit C:\xamp Open vervolgens de map PHP en daarna het bestand PHP.ini

Zoek in dit bestand de regel max_execution_tim en wijzig het getal achter deze regel. Staat daar bijvoorbeeld 30,wijzig dat naar bijvoorbeeld 90 of 120 of nog hoger(600). Sla het bestand weer op en probeer de installatie nogmaals uit te voeren.

Werkt deze oplossing niet?

Probeer dan een andere oplossing, die je kunt lezen in dit artikel