Een van de meest voorkomende problemen bij het installeren van Joomla op een computer, is dat tijdens het aanmaken van tabellen in de database, de installatie ‘blijft hangen’. In dit artikel een mogelijke oplossing!

Het komt voor dat bij het installeren van Joomla op je computer de installatie tijdens het aanmaken van nieuwe databasetabellen blijft hangen. Het aanmaken van databasetabellen zou niet langer dan 3 of 4 seconden mogen duren. Je mag dus gerust aannemen dat, wanneer na meer dan 30 seconden het aanmaken van tabellen nog steeds niet is afgerond, dit probleem zich ook bij jouw installatie dit voordoet.

Oplossing

Om dit snel op te lossen, zul je een kleine aanpassing moeten doen in een van de Joomla installatiebestanden. Ga naar de map installation > map ‘msq‘ en open met kladblok het bestand joomla.sql (het eerste bestand in de map).

Kies in kladblok de optie ‘Zoek & vervang’ en vul in het eerste veld de term ENGINE=InnoDB in. Vul vervolgens in het tweede veld de term ENGINE=MyIsam in en klik op ‘Vervang alles‘. Sla vervolgens het bestand op en voer de installatie nogmaals uit.

Werkt dit niet?

Mocht deze oplossing niet werken, probeer dan de oplossing die beschreven staat in dit artikel.