Als je de JCE editor gebruikt, kun je het link icon gebruiken om eenvoudig een link te maken naar een ander artikel in je website.

Om een link naar een andere website of andere pagina te maken in een Joomla artikel, maakt u gebruik van het link icoontje in de editor:

Er zijn 2 link icoontjes beschikbaar

Er zijn twee linkicoontjes beschikbaar. Een icoontje om een link te maken en een icon om een link weer te verwijderen (unlinken).

Een link maken

Selecteer met uw muis de tekst waarop u een link wilt aanmaken. Klik vervolgens op het link icoontje. In de afbeelding hierboven is dit het linker icon. Er verschijnt een nieuw scherm:

Weblink instellen

In het vakje achter ‘URL’ plaatst u de link naar de andere website of pagina. In het menu ‘Doel’ kunt u aangeven of u wilt dat de pagina of website waarnaar wordt gelinkt opent in een nieuw venster of in hetzelfde venster. Wanneer u linkt naar een andere website, adviseer ik u te kiezen voor een nieuw venster. Wanneer u linkt naar een pagina binnen uw eigen website, adviseer ik u te kiezen voor de standaardoptie ‘In dit venster’.

Ten slotte kunt u een titel meegeven aan de link. Gebruik hiervoor bij voorkeur keywords, zodat ook zoekmachines leren wat er aan de andere kant van de link te vinden is. Klik vervolgens op ‘Invoegen’ en de link is geplaatst.

Wilt u de link weer verwijderen, klik dan met uw muis de link even aan, zodat de cursus in de link verschijnt. Daarna klikt u op het unlink icon. De link wordt nu verwijdert.