Joomla & WordPress Versnellen

Een snelle website verhoogt het gebruikersgemak, waardoor de website en vooral individuele pagina’s nog beter gevonden worden via zoekmachines. Geen betekenisloze slogan, maar realiteit!

In 2016 kondigde Google aan dat de snelheid waarmee een webpagina wordt geladen, van invloed zal zijn op de indexering van de pagina. Het gewicht dat aan deze noromering hangt, is wellicht klein, maar zeker niet onbelangrijk.

Belangrijke factoren – Bij het laden van een pagina, spelen verschillende factoren een rol. De afbeeldingen die gebruikt worden en de scripts die op de achtergrond geladen worden, zijn de twee belangrijkste factoren. Daarnaast speelt de server waarop de website draat een rol en hebben extensies die gebruikt worden invloed op de snelheid van je webpagina’s.

JE WEBSITE NOG SNELLER MAKEN

Versnellen van je website

Bij het versnellen van je website worden een aantal taken uitgevoerd. Welke dit precies zijn hangt mede af van je CMS en de server waarop je website wordt gehost. Hieronder een aantal zaken die worden geïmplementeerd:

 • Afbeeldingen op ware grootte
  Te vaak worden afbeeldingen gebruikt die te groot te zijn. Hierdoor duurt het langer voordat een pagina geladen is.
 • Cache instellingen activeren
  Door het website cache te activeren, wordt er een kopie van bestanden en afbeeldingen opgeslagen in een aparte map. Deze bestanden worden vervolgens gebruikt om een pagina nog sneller te laden.
 • Extensies
  Door gebruik te maken van een aantal handige extensies, kan de laadtijd van je website en pagina’s drastisch worden versneld.
 • Expired headers
  Via een stukje code wordt aan de browser van je bezoeker doorgegeven hoelang bestanden uit het cache gebruikt mogen worden. Browsers hebben hierdoor de mogelijkheid een webpagina nog sneller op te vragen.

Je website nog sneller laden en daarmee het gebruikersgemak en de vindbaarheid in zoekmachines verbeteren? Vergeet niet om in je bericht even een link naar je website mee te sturen.

Website verhuizenVERHUIZEN

WordPress of Joomla website verhuizen van server naar server.

WebhostingWEBHOSTING

Geoptimaliseerde webhosting voor je Joomla of WordPress website.

Website BeveiligingBEVEILIGING

Je Joomla of WordPress website nog beter beveiligd

Website onderhoudenVERSNELLEN

Verbeter het gebruikersgemak en de vindbaarheid in zoekmachines.