Joomla & WordPress verhuizen

Voor het verhuizen van een Joomla of WordPress website wordt gebruik gemaakt van de Akeeba Back-up extensie. Met Akeeba is het mogelijk een complete Joomla of WordPress website te verhuizen van de ene naar de andere webserver. Het is zelfs mogelijk om uw website te installeren op uw laptop of desktop.

Het verhuizen van uw website kan binnen enkele uren zijn geregeld. Kosten voor complete verhuizing van uw Joomla of WordPress website zijn  € 45,- per website.

Bestanden, mappen, afbeeldingen en database – Bij het verhuizen van uw website worden alle elementen mee verhuisd. Er wordt 1 back-up gemaakt en deze bevat alle onderdelen van uw website, inclusief de database.

UITVOERING VERHUIZING

Stappenplan website verhuizen

 • Installatie Akeeba
  Om de website te kunnen verhuizen, wordt gebruik gemaakt van Akeeba. Deze extensie wordt geïnstalleerd in uw Joomla of WordPress website.
 • Back-up maken
  Nadat Akeeba succesvol is geïnstalleerd, wordt er een back-up gemaakt van de website, inclusief bestanden afbeeldingen, teksten en de database.
 • Installeren nieuwe server
  De gemaakte back-up wordt gebruikt om uw website te installeren op uw nieuwe hostingomgeving.
 • Testen
  Nadat de back-up is teruggeplaatst op uw nieuwe hostingomgeving, wordt deze getest. Verlopen deze tests succesvol, dan is daarmee de verhuizing van uw website afgerond.

Het verhuizen van uw website kan binnen een paar uur geregeld zijn. Vergeet niet om in uw bericht even een link naar de website mee te sturen.