Loop je na het updaten van je Joomla website tegen het probleem aan dat de knoppen opslaan, opslaan & sluiten of opslaan en kopiëren’ niet meer werken, dan kun je dit zelf eenvoudig oplossen door de optie ‘Foutrapportage’ in de algemene instellingen van Joomla, uit te schakelen.

Schakel de foutrapportage uit

Joomla heeft een ingebouwde functie voor het tonen van fouten op je website of in de backend van je Joomla-website Doorgaans geven deze foutrapportages een melding wanneer er conflicten zijn met bepaalde codes.

Deze meldingen betekenen niet dat er echt iets mis is, het kan gerust zijn dat er door bijvoorbeeld een verouderde PHP-versie meldingen verschijnen die niet direct van invloed zijn op de functionering van je website. Het is daarom aan te bevelen de foutrapportage altijd uitgeschakeld te laten of alleen ingeschakeld te laten voor beheerders.

Waar vind je deze optie?

De Foutrapportage kun je uitschakelen door in de backend van Joomla te gaan naar Systeem > Algemene instellingen en vervolgens de optie ‘Foutrapportage’ op NEE te zetten.