Wat wordt bedoeld met een migratie?

Bij een migatie wordt de inhoud van uw bestaande website overgezet naar een ander Content Management Systeem of een nieuwere versie van het huidige CMS.

De inhoud van uw bestaande website wordt hierbij in z’n geheel gekopieerd en compatible gemaakt met het nieuwe CMS. Denk hierbij aan artikelen, pagina’s, menu’s, afbeeldingen en gebruikersaccounts. Ook extensies en plugins die worden gebruikt, zullen worden gemigreerd naar gelijksoortige extensies van het nieuwe CMS.

Wanneer migreren?

Misschien wilt u uw website uitbreiden en loopt u hierbij tegen beperkingen van Joomla of juist WordPress aan. Of wellicht dat u juist de website wat minder volume wilt geven en is het Joomla CMS eigenlijk veel te uitgebreid. In deze gevallen kunt u ervoor kiezen de bestaande website te migreren naar een ander CMS.

Is een migratie nodig?

Joomla 1.5 naar huidige versie: migratie is nodig
Joomla 1.7 naar huidige versie: migratie is nodig
Joomla 2.5 naar huidige versie: migratie is meestal nodig
Joomla 3 en hoger naar huidige versie: migratie is niet nodig

STAPPENPLAN MIGRATIE

Geen website is hetzelfde en dus is een migratie eigenlijk altijd maatwerk. Bij kleinere websites zullen de kosten relatief laag zijn, terwijl uitgebreide en complexe websites meer tijd vergen en er ook meer werk verzet moet worden om de migratie succesvol uit te voeren.

Zo verloopt een migratie

 • Overzetten basiscontent
  Basiscontent wordt in het nieuwe CMS geplaatst (teksten, afbeeldingen en gebruikersaccounts)
 • Overzetten extensies + content
  Voor alle benodigde extensies wordt een alternatief gezocht. Vervolgens wordt de content uit deze extensies overgezet naar het nieuwe CMS
 • Website structuur en SEO
  De structuur van de website wordt opnieuw opgebouwd. Hierbij wordt geprobeerd de pagina’s die al in Google zijn geïndexeerd ongewijzigd te laten.
 • Lay-out
  Elk CMS hanteert een eigen lay-out codering en hierdoor zal bij een migratie altijd de lay-out opnieuw moeten worden ontwikkeld. Uiteraard is het mogelijk om bij benadering de bestaande lay-out over te nemen, al zal dit verhoogde kosten met zich meebrengen.
 • Uitvoerig testen
  Wanneer alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, vinden er verschillende testronden plaats. Hierbij wordt de functionaliteit, de lay-out en de indexering in zoekmachines gecontroleerd en waar nodig bijgesteld.

Wat zijn de mogelijheden?

Een migratie is maatwerk en kosten voor een migratie kunnen behoorlijk uiteenlopen. Geef bij het aanvragen van uw offerte duidelijk uw wensen aan en vergeet niet om een link mee te sturen naar uw huidige website.

Offerte aanvragen

UPDATES

Updaten van uw CMS, en bijbehorende extensies en plugins

MIGRATIES

Van oud naar nieuw & van Joomla naar WordPress (en vice versa)

RESTYLEN

Een compleet nieuwe look of een verbeterde opbouw van uw website.

ACTIVE SUPPORT

Maandelijks onderhoud + altijd iemand achter de hand