U kunt zelf een nieuw e-mailadres kunt aanmaken via het DirectAdmin beheerpaneel van uw webhosting. In dit artikel wordt beschreven hoe u een nieuw e-mailaccount kunt aanmaken.

Inloggen op het beheerpaneel van DirectAdmin

Open uw browser en ga naar uw domeinnaam. Typ achter uw domeinnaam een dubbele punt, gevolgd door viermaal het getal 2. Het volledige adres wordt dan www.uwdomeinnaam:2222

U krijgt dan onderstaand inlogscherm te zien:

inlogscherm DirectAdmin

Het loginscherm van uw DirectAdmin beheerpaneel

 

Log in met de hostinggegevens die u heeft ontvangen en klik vervolgens in het tweede blok, onder ‘E-mail management‘ de optie ‘E-mail accounts‘ aan.  U krijgt dan onderstaand overzicht te zien:

overzicht e-mailaccounts in DirectAdmin

Overzihct van alle e-mailaccounts

Standaard wordt er één e-mailadres aangemaakt dat begint met de gebruikersnaam van het hostingaccount. Dit adres wordt gebruikt om systeem e-mails te versturen en kunt u niet verwijderen.

Nieuw e-mailaccount aanmaken

Klik links bovenaan op de link ‘Create mail account‘.  Het volgende scherm wordt getoond:

Vul een gebruikersnaam in en een wachtwoord.

Username (Gebruikersnaam)

Vul achter ‘username’ het eerste deel van het door u gewenste adres in. Wilt u bijvoorbeeld het e-mailadres informatie@uwdomeinnaam.nl aanmaken, dan vult u in het eerste vakje het woordje ‘informatie’ in.

Wachtwoord

Het wachtwoord kunt u zelf bedenken of u kunt het systeem een wachtwoord laten genereren door de knop ‘Random‘ achter het wachtwoordveld aan te klikken.

Quota’s

De e-mail quota bepaalt in megabites (MB) de maximale ruimte dat uw e-mailaccount in beslag mag nemen. Stel dat u hier 50 MB instelt, dan zal er geen e-mails meer worden toegelaten tot de mailbox, zodra de mailbox het maximum MB van 50 heeft bereikt. Door hier het getal 0 in te vullen, wordt er geen limiet ingesteld voor deze mailbox.

Send limit

Deze optie bepaalt hoeveel e-mails er per dag door u of het systeem verstuurd mogen worden. Deze optie is handig om te voorkomen dat er via uw webhosting, spam wordt verstuurd (bijvoorbeeld bij een gehackte website). Geadviseerd wordt om hier altijd een limiet in te stellen, bijvoorbeeld 250 of 500 e-mails per dag.

Nadat u alle velden heeft ingevuld, klikt u op ‘save’ en is uw nieuwe e-mailadres aangemaakt. U kunt hier ook direct gebruik van maken.