Wilt u een nieuwe Joomla of WordPress installeren op uw server?  Of wellicht heeft u een database nodig voor een ander softwareprogramma dat u wilt gaan gebruiken. Via het DirectAdmin beheerpaneel kunt u zelf (een ongelimiteerd aantal) databases aanmaken. In dit artikel wordt beschreven hoe u dit kunt aanpakken

Nieuwe database aanmaken

Log in op het DirectAdmin beheerpaneel van uw website. Klik vervolgens in het eerste blok op de link ‘MySQL Management‘. Op de pagina waar u vervolgens terechtkomt, ziet u een overzicht van alle bestaande databases. In het voorbeeld hieronder zijn er nog geen aangemaakt.

MySQL management

MySQL Management om nieuwe database aan te maken

Klik links bovenaan op de link ‘Create new database‘. U krijgt dan een scherm te zien met een aantal velden die u dient in te vullen:

database aanmaken

Nieuwe database aanmaken

Naam van de database (name)

De naam  begint altijd met de gebruikersnaam van uw hostingaccount. In ons voorbeeld is dit ‘directadmin’.Achter dit veld dient u een combinatie van letters en cijfers in te vullen. Deze mogen niet te lang zijn, aanbevolen wordt een combinatie van 5 of 6 tekens,

Gebruik ministens 1 hoofdletter in deze combinatie. Andere tekens dan cijfers en letters, zijn niet toegestaan.

Gebruikersnaam voor de database (username)

Hier geldt hetzelfde als voor de naam. Bedenk een nieuwe combinatie of gebruik dezelfde combinatie als die u heeft gebruikt bij de naam van de database (minder veilig!).

Username password (Wachtwoord voor de gebruiker)

Vul hier een eigen bedacht wachtwoord in of gebruik de button ‘Random’ om het systeem een wachtwoord te laten genereren. Het wachtwoord dient in het volgende veld wederom te worden ingevuld.

Klik daarna op ‘Save‘ en de nieuwe database wordt aangemaakt en is vervolgens direct klaar voor gebruik. U krijgt een overzicht van de gegevens die u heeft ingevuld. Gebruikt u deze gegevens niet direct, kopieer ze dan even een kladblok of wordbestand.

database gegevens

U ziet een overzicht van de benodigde gegevens