Een pull-quote is een uitgelicht en opvallend stukje tekst dat links, rechts of in het midden van je bericht verwerkt wordt. Pull-quotes worden in berichten vaak groot en met een ander lettertype weergegeven om zo de aandacht van lezers te trekken. Bezoekers die, voor ze beginnen met lezen, eerst de hele tekst scannen, worden door gebruik te maken van pull-quotes gemotiveerd het hele artikel te laten lezen.

Door gebruik te maken van pull-quotes prikkel je de nieuwsgierigheid van lezers, zowel voordat ze beginnen met lezen als tijdens het lezen van je artikel.

Hoe maak je een pull-quote?

Voor het verwerken van pull-quotes in je berichten, kun je een eenvoudige plugin gebruiken. Deze plugin voegt een extra optie toe aan de WordPress editor waarmee je een shortcode kunt toevoegen om de pull-quote in te voegen.. Je kunt dus tijdens het werken aan je bericht de pull-quote direct in je post verwerken.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Plaats hier de tekst die je wilt verwerken. [/perfectpullquote]
pull-quote

Pull-quotes hebben vaak een andere opmaak dan de rest van de tekst.

Installeren en instellen

Download de plugin via deze officiële pagina van de WordPress plugin directory. Installeer de plugin zoals je elke andere plugin installeert. Meer informatie over het installeren van plugins, vind je in het artikel ‘3 manieren om een WordPress plugin te installeren’.

Na installatie kun je de plugin gelijk activeren en wordt de extra optie automatisch toegevoegd aan je editor. De plugin heeft geen aparte pagina voor instellingen: alles dat je met de plugin kunt instellen, wordt geregeld via de shortcode.

 

Een pull-quote invoegen

editor pull-quote

Na installatie vind je een extra optie in de editor voor het invoegen van pull-quotes.

In de editor zie je dat er een kleine dropdown is toegevoegd, waarmee je een pull-quote links, rechts of in het midden kunt toevoegen. Plaats de cursor van je muis op de plek waar de pull-quote moet worden ingevoegd en selecteer een van de drie opties.

Een extra optie verschijnt in de WordPress editor.Er wordt nu tussen de bestaande tekst een shortcode gevoegd. Tussen deze shortcode plaats je tussen de accolades de quote die je in je bericht wilt verwerken. Sla het bericht op en kijk hoe de quote wordt weergegeven in het bericht.

De opmaak van de pull-quotes wijzigen

De lay-out van de pull-quotes zal deels worden overgenomen uit de bestaande theme instellingen. Wil je de lay-out een eigen stijl meegeven, dan kan dun je in je css bestand een class toevoegen waarmee je de lay-out kunt stijlen.

De plugin is erg basic en gemakkelijk te gebruiken en kent een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je bij de quote de naam van de persoon plaatsen en een link naar een website toevoegen. De exacte instellingen, vind je op de downloadpagina van de plugin.

Persoonlijk vind ik dat quotes of pull-quotes niet voor elk artikel bedoeld zijn. Tutorials of andere verklarende teksten lenen zich vaak minder goed voor het plaatsen van een quote of pull-quote. Anderzijds maakt een pull-quote je pagina wel wat levendiger. Kies je ervoor om ook eens met pull-quotes aan de slag te gaan, overdrijf het niet. een of twee quotes zijn prima, worden het er meer, dan zal het eerder een storend dan uitnodigend effect hebben.