Gebruik je voor je Joomla website een template van Shape5, dan kan het voorkomen dat na een update van Joomla 3.7.5 naar Joomla 3.8 alle menu’s verdwenen zijn. Oorzaak is een aanpassing in codering van enkele Joomla bestanden.

Om de menu’s weer zichtbaar te maken, dien je een patch te gebruiken. Deze patch kan uitsluitend worden gebruikt voor templates van Shape5 en in dit artikel wordt beschreven hoe je de patch kunt toepassen.

Patch downloaden

Let op: je hebt een (gratis) account nodig op de website van Shape5 om de patch te kunnen downloaden.

#1 Patch downloaden

Login op de website van Shape5. Heb je geen account, dan dien je deze gratis aan te maken. Ga naar deze pagina en download de aangegeven patch.  Pak het ZIP-bestand uit, bijvoorbeeld met het programma WINRAR.

#2 Patch uploaden

De patch kan niet geïnstalleerd worden via de backend van Joomla. Je dient na het uitpakken, de bestanden met behulp van je FTP-programma te uploaden naar de server.

Alle bestanden uit de patch, dienen te worden geupload naar de folder van de template die je gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld de template ‘forte’, dan plaats je de bestanden in de map /templates/forte

#3 Menu’s zijn hersteld

Na het uploaden van de bestanden uit de patch, zullen alle menu’s ongewijzigd weer zichtbaar zijn op je website. Is dit niet het geval, neem dan contact op met de support van Shape5 of stuur mij gewoon even een mailtje!

Back-ups & Herstel

Maak altijd eerst een back-up van Joomla, voordat je updates of patches uitvoert. Meer over het maken van back-ups, terugplaatsen van een back-up of het verhuizen van je Joomla website vind je in de workshop ‘Joomla Back-up & Herstel’.