Het voorkomen van spam en ongewenste registraties, is helaas één van de zaken waar je niet aan ontkomt bij het bouwen en onderhouden van je WordPress website.

Gelukkig is er een zeer effectieve plugin beschikbaar, die ervoor zorgt dat spam-bots geen ongewenste berichten meer op je website kunnen plaatsen.

Jammer voor Akismet

Bij het installeren van WordPress, worden er twee plugins geïnstalleerd, waarvan er eentje bedoeld is om spam tegen te gaan: de Akismet plugin.

Helaas is deze plugin niet gratis en dus verwijderen de meeste gebruikers de plugin direct van hun systeem. Terecht, aangezien er uitstekende alternatieven voor handen zijn die hetzelfde resultaat opleveren, zoals de plugin met de simpele naam: Anti-Spam.

Anti-Spam

Een simpele plugin die je installeert en waar je verder geen omkijken naar hebt. Dat is zo’n beetje de beste omschrijving voor de Anti-Spam plugin. Makkelijker kan het echt niet!

De plugin is niet alleen voor jou als beheerder heel prettig en eenvoudig, ook je bezoekers hebben er profijt van! De plugin gebruikt namelijk geen captcha, dus gebruikers merken niets van de extra beveiliging op je website.

Hoe kun je deze plugin gebruiken?

Download Anti-Spam via deze pagina of vind de plugin via pluginbeheer in je WordPress website. Na installatie activeer je de plugin en je bent klaar. Zoals gezegd: makkelijker kan het niet! Ervaar je problemen bij het installeren van de plugin, lees dan het artikel ‘3 manieren om WordPress plugins te installeren’

Deze plugin heeft verder geen instellingen en werkt out-of-the-box!

Van deze plugin is ook een Pro-versie beschikbaar, maar die heb je eigenlijk alleen nodig, wanneer  niet de spambots, maar echte bezoekers handmatig spamberichten op je website plaatsen. Doorgaans zul je met de gratis versie helemaal verschoond blijven van spam!