Wanneer je tekst kopieert vanuit een Word document of PDF bestand, dan kan het gebeuren dat de opmaak van de tekst uit dat bestand, inclusief code, wordt gekopieerd. Die mee gekopieerde code kan echter voor problemen zorgen.

 

Zo kan het gebeuren dat het hele artikel in bepaalde browsers niet zichtbaar is, dat je template wordt vervormd en bepaalde modules niet op de juist manier worden weergegeven of in het ergste geval, dat de bezoeker alleen een witte pagina te zien krijgt.

Om dergelijke problemen te voorkomen met het kopiëren en plakken vanuit andere tekstdocumenten, te voorkomen, kun je twee methonden gebruiken.

1. Plakken als plain tekst (JCE editor)

Wie gebruikt maakt van de JCE editor kan problemen met het knippen en plakken vanuit tekstdocumenten voorkomen, door gebruik te maken van de knop ‘Paste as Plain text’ in de editor.

Kopieer de tekst uit word en plak deze vervolgens via de knop ‘Paste as plain text’ in het artikel. Alle opmaak van het artikel wordt hiermee gefilterd en hiermee zorg je ervoor dat er geen problemen ontstaan bij de weergave van je artikel.

Nadat je de tekst hebt geplakt, kun je deze in de Joomla editor opmaken.

2. Plakken als HTML

Maak je geen gebruik van de JCE editor, dan kun je de tekst ook plakken door deze te kopiëren uit het tekstbestand en vervolgens te plakken als HTML code. Ook dan wordt er geen onderliggende code mee gekopieerd.

Kopieer de tekst uit je tekstdocument en klik vervolgens onderaan de Joomla editor op ‘Schakelen tekstverwerker’.

Je krijgt dan een leeg wit veld te zien, zonder alle editor icoontjes. Plak daar je tekst en schakel vervolgens weer terug. Je tekst staat nu, zonder onderliggende codes, in je editor. Ook hier geldt dat je de tekst wel weer even moet opmaken in de Joomla editor.