Zowel het WordPress CMS als de plugins die zijn geïnstalleerd, worden regelmatig van updates voorzien. In veel gevallen worden deze updates overal in het CMS en behoorlijk opvallend weergegeven. Reden genoeg om jezelf af te vragen hoe je al die updateberichten kunt uitschakelen.

Met de plugin ‘Disable All WordPress Updates‘ schakel je alle berichten uit die melding maken van beschikbare updates voor het WordPress CMS en updates voor alle plugins die je hebt geïnstalleerd.

Maandelijks updaten

Wil je toch weten of er updates beschikbaar zijn, dan kun je eenvoudig de plugin uitschakelen en nadat je alles hebt geüpdatet, weer inschakelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een keer per maand je website onder handen te nemen en de beschikbare updates uit te voeren.

Plugin installeren en activeren

Download de plugin ‘Disable All WordPress Updates‘ en installeer de plugin, zoals elke andere plugin.  Heb je problemen met het installeren van de plugin, lees dan het artikel ‘3 manieren om een WordPress plugin te installeren.

Nadat de plugin is geïnstalleerd, moet je deze nog even activeren. Als dat gedaan is, zul je direct zien dat er geen updateberichten meer worden weergegeven.

De plugin heeft geen instellingen die je kunt bewerken. Installeren, activeren en klaar!

Hoe verstandig is het om de updateberichten uit te schakelen?

Updates zijn er natuurlijk niet voor niets. Het is altijd aan te bevelen om updates zo snel als mogelijk uit te voeren. Anderzijds hebben (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) updates niet altijd met de veiligheid van je website te maken. Sterker nog: de meeste updates die worden uitgebracht hebben betrekking op de functionaliteit van WordPress en bijbehorende plugins.

Zolang gebruikers van het CMS zich ervan bewust zijn dat deze plugin is geactiveerd en men zo nu en dan de updateberichten bekijkt en uitvoert, is er weinig op tegen de plugin te gebruiken. Wil je liever gelijk bij elke update actie ondernemen, dan zul je de berichten voor lief moeten nemen.