Je hebt genoeg van je baan,  je baas, je werkplek en je wilt gewoon iets heel anders. Je kunt best leuk schrijven en veel mensen om je heen zeggen vaak: ‘Joh, jij schrijft hartstikke leuk, daar moet je meer mee doen!‘. Goed nieuws, want dat kan!

Bloggen is een geweldige manier om jezelf en je online business goed op de kaart te zetten. Het is ook een prima middel om je inkomsten uit je online business te verhogen. En ja, er zijn honderden webmasters die met hun blog een redelijk stabiel maandelijks inkomen verdienen. Maar, pas op! Staar je daar niet blind op, want zij doen vaak veel meer dan alleen bloggen!

Loop je rond met het idee rond je maandelijks inkomen aan te vullen met wat online activiteiten, dan zijn er twee dingen die je mag onthouden: Het kan als je bereid bent er veel tijd en energie in te stoppen!

Beginnen bij de basis

De twee meest gebruikte middelen om direct mee aan de slag te kunnen en die ook vrij snel resultaat opleveren, zijn affiliate marketing en het Google AdSense programma. Met deze twee methoden kun je op elk gewenst moment starten: op je eigen blog en zonder ingewikkelde toestanden.

Methode 1: Affiliate marketing

Het idee is simpel: je plaatst een link op je website en wanneer een bezoeker die link volgt en het product dat wordt aangeboden koopt, ontvang je een commissie. Die commissie wordt eenmaal in de zoveel tijd of bij het bereiken van een minimumbedrag, uitbetaald.

Met affiliate marketing bespaar je jezelf de moeite van het zoeken naar bedrijven die op jouw website willen adverteren.

Zo kun je starten!

Je schrijft je eerst in op een affiliatieprogramma, zoals bijvoorbeeld TradeTracker. Vervolgens zoek je tussen de honderden bedrijven die zijn aangesloten naar bedrijven die gerelateerd zijn aan het onderwerp van je blog. Je kiest een banner of tekstadvertentie uit en plaatst die op je website.

Voordelen

Voordeel van affiliatemarketing is dat jij bepaalt welke adverteerders je gebruikt en welke advertenties je plaatst.

Nadelen

Nadeel is dat je goed in de gaten moet houden wanneer advertenties verlopen of adverteerders zich uitschrijven voor deelname aan het programma. Je zult in die gevallen advertenties moeten aanpassen. Wanneer je veel verschillende banners hebt geplaatst, kan dit behoorlijk arbeidsintensief zijn.

Uitbreiden

Affiliatemarketing is, naast Adsense een van de meest populaire manieren om online een extra zakcentje (of soms zelfs een stabiel maandsalaris) op te bouwen. Het is een ook een zeer breed gebied en ik adviseer je echt te beginnen met affiliatemogelijkheden uit te proberen op je eigen website. Wanneer je dat eenmaal hebt gedaan, kun je overwegen om een of zelfs meerdere affiliatewebsites op te zetten, elk met een eigen doelgroep.

Methode 2: Google Adsense

Je plaatst een stukje code op je website en Google toont automatisch advertenties. Elk keer dat een bezoeker op de advertentie klikt, betaalt Google je een x-bedrag.

Adsense is het grootste advertentieprogramma ter wereld. Bijna geen website te vinden, waar Google Adsense niet wordt gebruikt. Verdiensten via AdSense variëren van een paar centen tot een aantal euro’s per klik, afhankelijk van het soort advertenties en de pagina’s waarop je advertenties worden getoond.

Voordelen van Adsense

Je hoeft alleen een stukje code te plaatsen op de plek waar je advertenties wilt weergeven. Google doet vervolgens de rest en probeert advertenties te tonen die gerelateerd zijn aan de inhoud van de pagina.

Nadelen van AdSense

Google heeft een zeer strak beleid ten aanzien van de plaatsing van haar advertenties. Wie zich niet houdt aan dit beleid kan worden uitgesloten van het AdSense programma en verliest direct alle inkomsten.

Uitbreiden

Net als met Affiliatemarketing, kun je er na verloop van tijd voor kiezen om het aantal websites uit te breiden, bijvoorbeeld door ook hier websites op te zetten die gerelateerd zijn aan een specifiek onderwerp.

Lucratief voor mensen met voldoende energie en tijd!

Affiliatemarketing en AdSense zijn twee zeer lucratieve verdienmodellen, daar is geen twijfel over mogelijk. Of het jou echter ook lukt om met deze twee modellen een graantje mee te pikken, zal af hangen van de tijd die je eraan besteedt. Zonder hard werken, is en blijft online geld verdienen, wat mij betreft een sprookje dat te mooi is om waar te zijn.