Vandaag tijdens het migreren van een webshop in Joomla 1.5 naar Joomla 2.5 kwam ik deze foutmelding tegen. Het duurde even voordat ik de foutmelding tegenkwam, want deze was alleen zichtbaar als ik was ingelogd op de website als Super-User. Logde ik in met een test gebruikersaccount, dan verscheen de melding niet.

Oorzaak

Wat precies de oorzaak is, weet men ook bij Virtuemart niet. In eerste instantie leek het te maken te hebben met de SEF instellingen van Virtuemart, maar het uit- of inschakelen van de SEF instellingen, loste het probleem niet op.

Oplossing

Ik ontdekte in een van de menu;s dat er een aantal Virtuemart menulinks niet correct waren mee gemigreerd. In de beschrijving van de menulink was te lezen: ‘Component ‘com_virtuemart’ bestaat niet’. Nadat ik de link had hersteld, verdween de foutmelding.

Suggesties: zorg ervoor dat alle menulinks van Virtuemart goed zijn ingesteld. Schakel desnoods de SEF instellingen in om te kijken of dit helpt.