Binnen het directAdmin beheerpaneel van uw webhosting kunt u een groot aantal instellingen zelf beheren. Zo ook het wijzigen van het wachtword voor uw e-mailaccount. In dit artikel leest u hoe u dit kunt doen.

Om het wachtwoord voor een een e-mailaccount te wijzigen, logt u in op het beheerpaneel van uw webhosting. De logingegevens voor het beheerpaneel vindt u in het document ‘Hostinggegevens‘ dat u heeft ontvangen.

inlogscherm DirectAdmin

Het loginscherm van uw DirectAdmin beheerpaneel

E-mail management

Zodra u bent ingelogd, gaat u in het tweede blok ‘E-mail management‘ en klikt u op de link ‘E-mailaccounts‘. U krijgt dan een overzicht te zien van alle e-mailaccounts die aangemaakt zijn.

E-mail management

Het tweede blokje bevat alle gegevens m.b.t. uw e-mailaccounts

Wachtwoord wijzigen

Het overzicht van e-mailaccounts bevat altijd 1 account dat toebehoort aan het hostingaccount. Dit adres wordt gebruikt om systeemberichten te versturen. U kunt dit niet verwijderen en aangeraden wordt om dit wachtwoord niet te wijziegn.

Om het wachtwoord van uw e-mailaccount te wijzigen. klik u in de kolom ‘Password/Quota’ op ‘Change‘.

Wachtwoord wijzigen e-mail

Klik op ‘Change’ in de kolom ‘Password/Quota’ om het wachtwoord te wijzigen.

In het scherm dat vervolgens verschijnt, kunt u een nieuw wachtwoord invoeren of door het systeem een wachtwoord laten bepalen. Klik vervolgens op ‘save’ en het wachtwoord is gewijzigd.