Een prachtig WordPress Theme

Na jarenlang met Joomla te hebben gewerkt, koos ik er eind 2016 voor mijn diensten uit te breiden en mij tevens te richten op WordPress. Naast het bouwen van websites, wilde ik meer informatie bieden over zowel WordPress en Joomla. als andere zaken waar men als internetondernemer mee te maken krijgt.  Een nieuwe indeling en een ruimer aanbod van diensten, workshops en cursussen.

Mijn nieuwe website moest niet alleen een goed verzorgd visitekaartje worden, maar vooral een verzameling van heldere en duidelijke artikelen. Goede vindbaarheid, mobielvriendelijk, snel en overzichtelijk waren de minimale eisen waaraan het theme dat ik uiteindelijk zou kiezen aan moest voldoen.  Na wat speurwerk ben ik uitgekomen bij het Salient theme.

Waarom Salient?

Het Salient theme voldoet aan de minimale eisen die ik stel aan een theme: goed gecodeerd (en dus snel), een scala aan mogelijkheden om de lay-out te tweaken en goede en snelle support van de ontwikkelaar. Daarnaast biedt Salient een ingebouwde versie van de meest gebruikte pagebuilder voor WordPress: Visual Composer. Met deze pagebuilder kun je vrijwel elk denkbare lay-out voor zowel pagina’s als blogs creëren en hij is ook nog eens vrij eenvoudig in het gebruik.

Zijn er ook nadelen?

Met Salient kun je werkelijk alle kanten op en bij het opbouwen van WEBSE.nl heb ik eigenlijk maar één minpuntje kunnen ontdekken.

Het theme is standaard niet geschikt voor het weergeven van verschillende sidebars. Wil je verschillende sidebars op je website, dan zul je hiervoor een aparte plugin moeten installeren.

Ook klanten waarderen Salient?

‘Welk theme gebruik jij eigenlijk?’, was de afgelopen maanden een terugkerende vraag. Inmiddels heeft een aantal klanten ook gekozen voor het Salient theme. In de afgelopen maanden heb ik zowel voor klanten als voor mijn eigen online activiteiten een aantal websites met het Salient theme ontwikkeld.

Voorbeelden

Annemariemayers.nlForexMentor.nlAzierondreis.nlBestemmingCambodja.nlReistijger.nl

Salient biedt een ruim assortiment elementen voor de opbouw van pagina’s en blogs

Salient downloaden?

Het Salient theme kost 60 dollar en is te downloaden via deze pagina op de website van themeforrest. Je hebt recht op 6 maanden support en levenslange updates van het theme. De Visual Composer pagebuilder hoef je niet apart aan te schaffen.

Wil je snel en simpel een prachtige lay-out voor je website, maak dan gebruik van de DEMO templates. Deze zijn direct vanuit het Salient beheerpaneel te installeren.

salient theme
Heb je Vragen over het theme of de ingebouwde pagebuilder? Ik beantwoord ze met plezier en geduld!