Het is belangrijk de titel van elke pagina op je website goed uit te kiezen. Deze wordt namelijk door zoekmachines weergegeven in de zoekresultaten. Voor de startpagina kies je bij voorkeur een titel uit die jouw bezoeker gelijk vertelt wat er op je website te vinden is. Vermijd hierbij algemene teksten of titels zoals: ‘Welkom op deze website’.

Gebruik voor de titel van een pagina bij voorkeur een beschrijvende tekst, waarin minstens 1 keyword staat. Een keyword is een woord dat kenmerkend is voor de informatie die op de pagina te vinden is.

De meest bezochte pagina van je website

De pagina die doorgaans het meest bezocht zal worden, is de startpagina van je website. Het is misschien niet de belangrijkste pagina van je website (in jouw ogen) maar in de praktijk zullen nieuwe bezoekers vooral de website binnenkomen via de startpagina. Je mag dus gerust stellen dat de meest belangrijkste paginatitel van je website die van de startpagina is.

Google maar eens..

Wanneer je in Google eens de term ‘Welkom op onze website’ intypt, dan zie je dat er meer dan tien miljoen (Nederlandstalige) websites te vinden zijn die hun bezoekers op die manier welkom heten. Goed bedoeld, maar voor een goede vindbaarheid niet verstandig.

Welkom op deze website voegt niets toe

Als je denkt dat bezoekers bij het zien van ‘welkom op deze website’ een warm gevoel krijgen, dan heb je het mis. Mensen zoeken iets op het internet en een titel is bedoeld om bezoekers te vertellen wat er te vinden is op een pagina. Dat verwachten mensen dus ook!

Titels die niets zeggen, zorgen ervoor dat zij sneller geneigd zijn op zoek te gaan naar een website die wel helder en duidelijk aangeeft welke informatie er op een bepaalde pagina te vinden is.

Is het eerste dat jouw bezoekers te zien krijgen: ‘Welkom op deze website’? Verander dit dan in een beschrijvende tekst waarin ministens 1 keyword staat.